Varna vožnja

Sindikat policistov Slovenije v sodelovanju s Policijo od 01. 02. 2018 izvaja poseben skupni projekt na področju pridobivanja strokovnih kompetenc policistov za varno delo z delovnim imenom »Cesta je naše delovno mesto«. Gre za obširen projekt, ki ga je vodstvo policije podprlo kot aktivnost sindikata, ki je v obojestranskem interesu, in na takšen način podprlo prizadevanja sindikata za dvig usposobljenosti policistov in dvig ravni varnosti pri delu. SPS je s Policijo sklenil poseben dogovor o izrabi sindikalnih ur za izvedbo projekta oz. usposabljanja. Na podlagi posebej sklenjene pogodbe o sodelovanju pri projektu med Policijo in SPS, se bo udeležba na tečaju štela kot usposabljanje po programu »Varna vožnja osebnih avtomobilov Policije«!

V sklopu projekta »Cesta je naše delovno mesto« potekajo naslednji tečaji usposabljanj članov SPS za pridobivanje veščin varne vožnje:

• brezplačni enodnevni intenziven tečaj za voznike motornih vozil (B kategorija)
  • brezplačni enodnevni nadaljevalni tečaj za voznike motornih vozil (B kategorija)
  • brezplačen enodnevni intenziven tečaj za voznike motornih koles (A kategorija)

Program za posameznega udeleženca traja od 8:00 do 15:30 ure v Centru Varne Vožnje AMZS (CVV) na Vranskem, vsebina pa smiselno, zanimivo in razumljivo vodi udeleženca skozi različne stopnje zahtevnosti vadbe tehnik varne vožnje. Devetdeset minutnemu teoretičnemu uvodu sledi 6 pedagoških ur intenzivne praktične vadbe na poligonu.

Policisti z brezplačno udeležbo na tečaju varne vožnje v centru AMZS na Vranskem pridobijo ustrezne veščine, ki pripomorejo k varnejši udeležbi policistov v cestnem prometu in s tem višjo raven usposobljenosti za delo na terenu. Dejstvo je namreč, da smo policisti zaradi svojega dela nenehno s službenimi vozili udeleženi v cestnem prometu, zaradi uporabe vozil s prednostjo in spremstvom pa je naša varnost toliko bolj ogrožena. V cestnem prometu smo udeleženi v vseh vremenskih razmerah in ob vseh delih dneva (podnevi, ponoči), zato smo v SPS ocenili, da bi udeležba na tovrstnem brezplačnem usposabljanju bistveno prispevala k dvigu usposobljenosti policistov za varno delo.

Za udeležbo na razpisanih terminih v letu 2021, upoštevamo prijave članov, katere so preko regionalnih predstavnikov bile zbrane v začetku leta 2020.

O nadaljnjih terminih in zbiranju prijav za udeležbo na tečajih v letu 2022 vas bomo obvestili.

Za vsa dodatna pojasnila ali informacije se lahko obrnete na Lien Ličen, elektronski naslov lien.licen@sindikat-policistov.si ali telefonska številka 051 280 115.

Bi želeli videti še preostalo vsebino za člane? - Prijavite se tukaj!

Postani naš član!

Postani član