Splošne novice
POSLANICA SINDIKATA POLICISTOV OB 1. MAJU, PRAZNIKU DELA

POSLANICA SINDIKATA POLICISTOV OB 1. MAJU, PRAZNIKU DELA

Spoštovane sodelavke, spoštovani sodelavci!Jutri obeležujemo 1. maj, praznik dela, to je mednarodni praznik delavstva, ki ga 1. maja vsako leto praznujejo v večini držav sveta. Delavske pravice niso nikoli samoumevne. Skoraj nikoli jih delodajalec ni priznaval sam po sebi. Skozi zgodovino so se delavske pravice uveljavljale na ulici, s stavko ali protestom, v civiliziranih sodobnih družbah pa tudi skozi argumentiran socialni dialog. Takšen argumentiran socialni dialog pričakujemo in si ga želimo tudi v današnjem času.

Ne samo ob našem poklicnem delu, temveč tudi v življenju je potrebno vedno vztrajno slediti začrtanim ciljem. Nikoli ne smemo odnehati, dokler ne pretečemo ciljne črte, tudi ko se na poti do cilja znajdemo pred ovirami, ki jih je potrebno preskočiti. Na koncu štejejo vedno izključno rezultati.

Predstavniki Sindikata policistov Slovenije imamo svoje poslanstvo, ki ga opravljamo z veliko častjo in predanostjo. Vsi smo namreč policisti in smo na lastni koži občutili in še občutimo, kako težek, zahteven in nevaren je naš poklic. Biti policist ni smo poklic, to je poslanstvo! In biti policist ter opravljati policijsko delo ni in ne more biti primerljivo z ničemer drugim. Ob tej priložnosti bi se tudi radi zahvalili vsem članicam in članom za vašo trdno in zvesto podporo, kar nam daje dodatno motivacijo za nadaljnje delo.

Spoštovane članice in člani Sindikata policistov Slovenije, kolegice in kolegi v Policiji ter Ministrstvu za notranje zadeve in IRSNZ, vsem skupaj izražamo veliko zahvalo za vaše članstvo v SPS, saj brez vas ne bi bilo niti nas. Želimo si, da bi tudi v prihodnje vsi zaposleni v policiji in MNZ ter IRSNZ razumeli pomen sindikalne organiziranosti in borbe, ki jo v SPS vsakodnevno opravlja za vse zaposlene.

Naše dobro sodelovanje predvsem z vami, zvestimi člani, in prav tako z bodočimi člani sindikata je bistvenega pomena, saj je takšno sodelovanje gradnik vsakega uspešnega sindikata.


Čestitamo vam ob 1. maju – mednarodnem prazniku dela z željo, da delo končno dobi svojo pravo vrednost in da se ohrani kot temeljna vrednota tako za družbo kot človeka, ki omogoča dostojno in svobodno življenje. Za vašo dosedanjo in prihodnjo podporo, razumevanje in vztrajnost se vam iskreno zahvaljujemo z zagotovilom, da bomo nadaljnje delo opravljali po najboljših močeh in v korist vseh zaposlenih, skupaj nam bo uspelo!

Prvomajski prazniki so priložnost za druženja ter preživljanje prostega časa z najbližjimi. Sindikat policistov Slovenije vam in vašim najbližjim želi vse dobro. Policistkam in policistom, ki ste v teh dneh na delu, pa želimo, da preživite ta čas mirno, srečno in varno!
Datum: 30. 4. 2022Kristjan Mlekuš, predsednik SPS


Prejšnji SPREMEMBE ZAKONA O DELOVNIH RAZMERJIH - POJASNILO
Naslednji PRAVICA DO IZPLAČILA 20 ODSTOTKOV VIŠJE JUBILEJNE NAGRADE – OBVESTILO ČLANSTVU SPS
Ugodnosti za naše člane

Članom Sindikata policistov Slovenije omogočamo številne popuste pri ponudnikih raznovrstnih dejavnosti.

>
>
OMEGA ŽIVLJENJE D.O.O. (Fitnes center Bit)
Šport in rekreacija
Generali zavarovalnica d.d
Zavarovalništvo
CEMENTNI IZDELKI JUHANT D.O.O.
Dom in vrt
Čistilnica Žajfa
Storitve
Masažni studio Meridiana
Lepota in zdravje
Optika Aleksandra, INTEROPTI, optika in okulistika, d.o.o.
Lepota in zdravje
DINERS ERSTE CARD
Bančništvo
Turistična kmetija Frank - Ozmec
Turizem
AVTODELI MARKOVIČ D.O.O.
Avtomobilizem
Hotel Mangart Bovec
Turizem
Postani naš član!

Postani član