Splošne novice
Oddaja obrazca z digitalnim podpisom

Oddaja obrazca z digitalnim podpisom

Spoštovane članice in člani SPS in vsi zaposleni!

 

V Sindikatu policistov Slovenije (SPS) smo v preteklih dneh prejeli večje število vprašanj članic in zaposlenih, ki se nanašajo na nezmožnost digitalnega podpisovanja obrazca za podporo našemu predlogu sprememb Zakona o delovnih razmerjih (ZDR-1), z identifikacijsko kartico Policije z vgrajenim čipom za shranjevanje digitalnih potrdil.

 

V SPS smo navedbe preverili in ugotovili, da so na identifikacijski kartici Policije, z vgrajenim čipom, lahko nameščena različna digitalna potrdila in sicer:

 

-      EPP potrdilo policije za podpisovanje dokumentov v »modri pošti«:

-      ENTRUST digitalno potrdilo Policije za prijavo v ITSP (informacijski sistem Policije, nova domena ITSP, prijavite se lahko na kateremkoli računalniku domene ITSP); in

-      SIGOV-CA kvalificirano digitalno potrdilo.

 

Pri tem opozarjamo, da je samo SIGOV-CA tisto digitalno potrdilo, ki omogoča prijave v spletne aplikacije in portale javne uprave, kjer se za to zahteva uporaba digitalnega potrdila, seveda ob predhodni avtorizaciji dostopa do aplikacije, za kar potrebujete tudi geslo za uporabo kartice, ki ste ga prejeli na vašo elektronsko pošto.

 

V kolikor vam na identifikacijsko kartico Policije z vgrajenim čipom ni bilo shranjeno kvalificirano digitalno potrdilo SIGOV-CA, potem v e-upravi ne morete oddati obrazca podpisa podpore predlogu sprememb ZDR-1 z digitalnih podpisom.

 

Zaradi navedenega vas pozivamo, da si uredite svoje osebno digitalno potrdilo, ki vam vzame samo 5. minut  časa, da vložite zahtevek na Upravni enoti ali Krajevnem uradu, pri čemer morate upoštevati način delovanja v trenutnih razmerah in se po potrebi naročiti na oddajo zahtevka. Lahko pa si na naši spletni strani pridobite predizpolnjen obrazec https://www.sindikat-policistov.si/novice/articleid/1570/cbmoduleid/559, ki ga nato pravilno izpolnite (primer izpolnjenega obrazca je prav tako dosegljiv na naši spletni strani https://www.sindikat-policistov.si/novice/articleid/1570/cbmoduleid/559) in na Upravni enoti ali Krajevnem uradi pred uradno osebo podpišete in nam ga podpisanega in ožigosanega s strani uradne osebe posredujete na naslov Opekarniška cesta 15/c, 3000 Celje, p.p. 416 ali pa ga izročite regionalnemu predstavniku SPS.

 

Pri tem opozarjamo, da PCT pogoj za oddajo ni potreben oz. zahtevan tudi v skladu z usmeritvami MJU št. 021/241/2021-1, z dne 21. 9. 2021, v katerih je navedeno, da stranke in drugi udeleženci upravnih postopkov lahko dostopajo do organov, ne glede na izpolnjevanje pogoja PCT. Posledično organ izvajanja procesnih dejanj ne morejo pogojevati z izpolnjevanjem pogoja PCT, niti tega ne ugotavljajo. Seveda pa od udeležencev zahtevajo spoštovanje higienskih ukrepov, s katerimi se preprečuje možnost širjenja COVID-19.

 

Spoštovane članice in člani, ter vsi zaposleni, zdaj je čas za strnitev vrst, kajti imamo točno določen cilj, ki ne bi mogel biti bolj jasen.

 

Z odličnimi pozdravi.

 

                                                                                               Sebastjan Korošec

                                                                                               Generalni sekretar SPS

Številka:  3643/OBC-89/2021/1

Datum :   18. 10. 2021

Prejšnji PISMO ANONIMNEMU POLICISTU
Naslednji ZAKLJUČEK ZBIRANJA PRIJAV IN PREKLIC IZVEDBE BOŽIČKOVE KARAVANE 2021
Ugodnosti za naše člane

Članom Sindikata policistov Slovenije omogočamo številne popuste pri ponudnikih raznovrstnih dejavnosti.

>
>
SOVEN d.o.o.
Dom in vrt
TAURUS D.O.O. - SPORTEVEREST
Šport in rekreacija
KOROŠKA PERUTNINA - HERMINE WECH
Gostinstvo
Generali zavarovalnica d.d
Zavarovalništvo
Trgovina AQUAMANIA BTC - HALA 3
Šport in rekreacija
TOMSTER Style, Lea Vrebac
Storitve
KOMPAS SHOP D.D.
Trgovina
Čistilnica Žajfa
Storitve
Avto Krka d.o.o.
Avtomobilizem
APARTMAJI LAVTIŽAR KRANJSKA GORA
Turizem
Postani naš član!

Postani član