Rezultati iskanja
Advanced Tips
Type Example Notes
Fuzzy kettle~ Contain terms that are close to the word kettle, such as cattle
Wild cat* Contain terms that begin with cat, such as category and the extact term cat itself
Exact-Single orange Contain the term orange
Exact-Phrase "dnn is awesome" Contain the exact phase dnn is awesome
OR orange bike Contain the term orange or bike, or both. OR, if used, must be in uppercase
orange OR bike
AND orange AND bike Contain both orange and bike. AND must be in uppercase
Combo (agile OR extreme) AND methodology Contain methodology and must also contain agile and/or extreme
Results per Page:
Limit the search results with the specified tags.
Limit the search results modified within the specified time.
Limit the search results from the specified source.
Search results must be an exact match for the keywords.

Bi želeli videti še preostalo vsebino za člane? - Prijavite se tukaj!

Podpisan Dogovor o ukrepih na področju plač in drugih stroškov dela v javnem sektorju za leti 2022 in 2023
Suzana DRAŠLER
/ Categories: Novice, Splošne novice

Spoštovane članice in člani SPS ter vsi zaposleni v Policiji, MNZ in IRSNZ.

Obveščamo vas, da smo v SPS pristopili k podpisu Dogovora o ukrepih na področju plač in drugih stroškov dela v javnem sektorju v letih 2022 in 2023 (Dogovor).

S podpisom navedenega Dogovora bodo za zaposlene višji nekateri stroški dela:

1. Višja vrednost plačnih razredov plačne lestvice – vrednost plačnih razredov se bo s 1. oktobrom zvišala za 4,5 odstotka.
2. Višja uvrstitev delovnih mest – uvrstitev delovnih mest se bo s 1. aprilom 2023 povišala za en plačni razred za vse, ki ste zaposleni v Policiji, MNZ in IRSNZ, kar pomeni, da bodo napredovali tudi tisti, ki so že dosegli najvišji PR na svojem delovnem mestu oziroma so v t.i. plafonu.
3. Regres za letni dopust za leto 2022 – pri plači za oktober (izplačilo v novembru 2022) bo poračunana razlika regresa za letni dopust in sicer v višini:
- do vključno 24. plačnega razreda 300 €
- od 25. do vključno 30 plačnega razreda 250 €
- od 31 do vključno 35 plačnega razreda 200 €
- od 36 do vključno 40 plačnega razreda 150 €
- od 41 do vključno 50 plačnega razreda 100 €
Poračuna regresa v zgornjih zneskih bodo dobili zaposleni glede na plačni razred, ki so ga imeli na dan 31. maj 2022.
4. Regres za prehrano med delom od 1. septembra 2022 znaša 6,15 € (do sedaj 4,94 €).
5. Zaveza Vlade o realizaciji dogovorov, sklenjenih v obdobju preteklih vlad – Vlada se je s podpisom tega sporazuma zavezala, da bo realizirala tudi zaveze iz sklenjenih sporazumov oz. dogovorov, sklenjenih v obdobju preteklih vlad. Navedena zaveza za zaposlene v Policiji pomeni, da bo Vlada pristopila k ureditvi težko pričakovanega kariernega sistema za policiste.
6. Usklajevanje sistemskih sprememb plačnega sistema javnega sektorja – dosežena je bila tudi zaveza Vlade, da se bo po zaključku teh pogajanj pričelo z usklajevanjem o sistemskih spremembah plačnega sistema javnega sektorja, da se najpozneje do 30. junija 2023 pripravi predlog sprememb in dopolnitev Zakona o sistemu plač v javnem sektorju. Vzporedno z usklajevanjem bodo potekala tudi pogajanja o odpravi nesorazmerij v plačah, ki so nastala v obdobju po sklenitvi Dogovora o plačah in drugih stroških dela v javnem sektorju v letu 2018. Pri tem poudarjamo, da bo odprava nesorazmerij v osnovnih plačah upoštevala ureditev spodnje tretjine plačne lestvice.

Glede na zgoraj omenjena dviga vrednosti plačnega razreda in višje uvrstitve delovnih mest pomeni, da bo v naslednjem letu v aprilu prišlo do skupnega dviga plač za 8,5 %. Ob upoštevanju, da se dodatki izračunavajo glede na osnovno plačo in uvrstitev v plačni razred (dodatki za posebne pogoje dela znašajo približno 30 % osnovne plače), pa bo realno prišlo do približno 11 % dviga plač. Z navedenim dvigom plač je bil dosežen temeljni cilj, ki smo ga zasledovali v pogajanjih na javnem sektorju in sicer, da se plače povišajo vsaj v višini inflacije, ki po trenutnih podatkih Statističnega urada RS znaša na letni ravni 10 %.
Članice in člani SPS, ki imajo morebiti še dodatna vprašanja, povezana z navedeno tematiko, pa se lahko obrnejo na svoje regionalne predstavnike oziroma njihove namestnike ali pa na elektronski naslov projektna@sindikat-policistov.si.

Številka: 3643/OBC-41/2022/1
Datum : 13. 10. 2022

Previous Article Ureditev zaznanih težav z dodeljevanjem uniforme - odgovor delodajalca
Next Article BOŽIČKOVA KARAVANA 2022 – ZBIRANJE PRIJAV
1895 Rate this article:
No rating
Please login or register to post comments.
Postani naš član!

Registracija