Splošne novice
Ponovni razpis volitev sodnikov porotnikov Delovnega in socialnega sodišča v Ljubljani za odločanje v socialnih sporih – obvestilo članstvu SPS

Spoštovane članice in člani SPS.

Obveščamo vas, da smo na sedež Sindikata policistov Slovenije prejeli dopis Državnega zbora RS s katerim nas obveščajo, da je odprt ponovni razpis volitev sodnikov porotnikov Delovnega in socialnega sodišča v Ljubljani, in sicer za odločanje v socialnih sporih.

V tokratnem razpisu je na voljo (prostih) 52 mest, in sicer za preostanek pet (5) letnega mandata sodnikov porotnikov, ki so bili izvoljeni 21. 9. 2020.

Ponovne volitve so bile razpisane zaradi nemotenega izvajanja nalog sodne oblasti, in sicer za sojenje v socialnih sporih, na predmetnem sodišču.

Za sodnika porotnika je lahko izvoljen državljan Republike Slovenije, ki je dopolnil trideset let, ki ni bil pravnomočno obsojen za kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, ki je zdravstveno ter osebnostno primeren za udeležbo pri izvajanju sodne oblasti in ki aktivno obvlada slovenski jezik (42. člen Zakona o sodiščih).

Izvoljeni sodniki porotniki bodo naloge opravljali v sodnih okrožjih Celje, Murska Sobota, Nova Gorica in Koper, zato bodo pri izvolitvi imeli prednost kandidati z bivališčem v navedenih okrožjih.

Prosta mesta bodo v največji možni meri razdeljena med reprezentativne sindikate in združenja zavarovancev v sorazmerju s številom njihovih članov.

Vse člane in članice, ki bi želeli kandidirati na tokratnem razpisu zato pozivamo, da nam svoje kandidature, na priloženem obrazcu (IZPOLNITE ČITLJIVO IN Z VELIKIMI TISKANIMI ČRKAMI !!!), pošljejo na elektronski naslov projektna@sindikat-policistov.si IN OBVEZNO originalni obrazec še po klasični pošti na naslov Sindikat policistov Slovenije, Opekarniška cesta 15c, 3000 Celje.

V celoti izpolnjen in podpisan originalni obrazec, mora na sedež Sindikata policistov Slovenije, prispeti najkasneje do ponedeljka 14. 3. 2022, da bodo kandidati lahko pravočasno predlagani v nadaljnji postopek.

Številka: 3643/OBC-4/2022/1
Datum : 6. 3. 2022
Prejšnji AREX.D.O.O.- POSEBNA PONUDBA PRI NAKUPU PIŠTOL - UGODNOST ZA ČLANE SPS
Naslednji Obvestilo o nadaljevanju projekta »Varna vožnja« - PRIJAVE za leto 2022

Documents to download

Ugodnosti za naše člane

Članom Sindikata policistov Slovenije omogočamo številne popuste pri ponudnikih raznovrstnih dejavnosti.

Postani naš član!

Postani član