Splošne novice
POZIV ZA ZBIRANJE FINANČNIH SREDSTEV ZA POLICISTA, KOLEGA  IN SODELAVCA JERNEJA MUSTARJA   - OBVESTILO ČLANSTVU

POZIV ZA ZBIRANJE FINANČNIH SREDSTEV ZA POLICISTA, KOLEGA IN SODELAVCA JERNEJA MUSTARJA - OBVESTILO ČLANSTVU

Spoštovane kolegice in kolegi!

V Sindikatu policistov Slovenije smo z različnimi humanitarnimi akcijami že večkrat dokazali, da znamo prisluhniti in pomagati tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo. Tokrat vam posredujemo pobudo in poziv za zbiranje finančnih sredstev za našega kolega in sodelavca Jerneja Mustarja, zaposlenega na PU Ljubljana, ki se je zaradi težke in neozdravljive bolezni znašel v hudi življenjski stiski.

Jernej Mustar je od prvega dne dalje, odkar se je zaposlil v Policiji leta 2003, vestno, srčno, odgovorno ter vzorno opravljal svoje delo in bil vedno pripravljen, tako sodelavcem kot vsem drugim, brezpogojno pomagati. Oba s partnerko sta zaposlena v policiji in predana svojemu poslanstvu.

V letu 2023 so se pojavile prve zdravstvene težave pri poškodbi leve roke, zaradi katere je do meseca oktobra opravil številne preglede in preiskave, ki niso pokazale vzroka težav. Tudi izvedba fizioterapije po posebnem programu ni odpravila težav, ki jih je zaznaval pri vsakodnevnih opravilih. Konec meseca decembra 2023 sta se s partnerko polna upanja in pozitivnih misli odpravila na pregled v pritličje UKC-ja, toda diagnoza, ki so mu jo postavili zdravniki specialisti, je v trenutku spremenila njuno življenje. Zdravniki so mu namreč diagnosticirali ALS, amiotrofično lateralno sklerozo oziroma bolezen motoričnega nevrona. Gre za težjo obliko avtoimune bolezni, ki ni ozdravljiva in vodi v paralizo in nazadnje respiratorno odpoved.

Naš kolega Jernej je takoj po postavljeni diagnozi pričel raziskovati o tej bolezni ter se seznanil z raziskavami in novimi oblikami zdravljenja in terapij, ki so še v fazi raziskav ali se izvajajo v specialističnih zdravstvenih ustanovah v tujini, saj se v Sloveniji ne izvajajo oblike zdravljenja, ki bi učinkovito upočasnile ali odpravile bolezen. Po temeljitem raziskovanju je s pomočjo prijateljev našel uveljavljeno kliniko v Nemčiji, kjer izvajajo zdravljenje in za to imajo vsa potrebna dovoljenja skladno z nemško zakonodajo in kar nekaj zgodb o uspehu (Anova IRM).

Naš kolega in sodelavec Jernej je ponosen oče dveh šoloobveznih otrok (7 in 9 let), z družino živi v hiši skupaj z mamo in očetom, ki je ravno tako močno bolan in gibalno oviran. Jernej je poleg neprijetnih zdravstvenih okoliščin toliko bolj obremenjen in zaskrbljen zaradi prihodnosti svojih otrok. Zaradi predvidenih stroškov zdravljenja v tujini, ki bodo v začetni fazi znašali med 19.800 € in 35.500 €, kar v primeru pozitivnega učinka zdravljenja pomeni zagotovljenih dodatni dve leti življenja, je po našem mnenju najmanj, kar lahko mi vsi naredimo, da Jerneju v tem trenutku pomagamo.

Vse, kar si želi je, da bi svojima otrokoma omogočil človeku dostojno življenje, kot dobro popotnico, čas z njima in čas, ki je morda potreben do odkritja zdravila, ki se na celem svetu išče že vrsto let, pa želi preživeti kolikor se le da normalno in čim bolj skupaj. Ker se napredovanja bolezni z do sedaj znanimi metodami ne da v celoti ustaviti oziroma so ti primeri zelo redki, bo v nadaljevanju potreboval tudi precej invalidskih pripomočkov in ustreznih prilagoditev doma za gibalno ovirano osebo, česar zdravstveno zavarovanje ne krije v celoti in včasih tudi ne nudi pravočasno, zato je nakup z lastnimi sredstvi zelo pogosta metoda. In tudi s tem se bo moral naš sodelavec soočiti v naslednjih tednih in mesecih.

Zaradi navedenih okoliščin smo se odločili, da našemu kolegu in sodelavcu pomagamo. Sredstva lahko do 20. 2. 2024 nakažete na račun oz. pod konto, ki ga je odprla Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje, na katerega bodo zbrana vsa nakazana sredstva. Vabimo tudi vas, da se odzovete naši pobudi za zbiranje sredstev za našega sodelavca Jerneja in pomagate po svojih zmožnostih.

Podatki za nakazilo:

ZVEZA PRIJATELJEV MLADINE LJUBLJANA MOSTE POLJE
PROLETARSKA CESTA 1, 1000 LJUBLJANA
IBAN: SI56 3300 0000 1303 865
BIC: HAABSI22
KODA: CHAR
NAMEN: HUMANITARNA POMOC
SKLIC: SI00 650-1001


Spoštovane kolegi in kolegice, še vedno čutimo močno pripadnost, tako instituciji kot tudi našemu številčnemu kolektivu. Ta pripadnost se v najtežjih preizkušnjah kaže kot brezmejna solidarnost in pripravljenost pomagati kolegom ter njihovim svojcem. Verjamemo, da bo tudi tokrat tako. Po svojih močeh in zmožnostih pomagajmo našemu sodelavcu Jerneju, da mu omogočimo zdravljenje v tujini in tako njemu kot njegovim družinskim članom olajšamo stisko.

Za vaše prispevke in pomoč se vam že vnaprej zahvaljujemo!

Adil Huselja
PREDSEDNIK SPS
Številka: 1958/OBC-3/2024/1
Datum: 22. 1. 2024

 

Prejšnji Podpisan dogovor o usklajevanju plač z inflacijo in predčasnim izplačilom regresa - obvestilo članstvu SPS
Naslednji ZSPJS – IZGUBLJANJE PLAČNIH RAZREDOV - POBUDA SINDIKATA POLICISTOV SLOVENIJE
Ugodnosti za naše člane

Članom Sindikata policistov Slovenije omogočamo številne popuste pri ponudnikih raznovrstnih dejavnosti.

Postani naš član!

Postani član