Splošne novice
PODPORA STAVKI NA RTV SLOVENIJA

PODPORA STAVKI NA RTV SLOVENIJA

Spoštovani vsi zaposleni na RTV Slovenija!

Demokracije brez svobodnih medijev, si ni mogoče zamišljati in javna RTV Slovenija predstavlja steber neodvisnega novinarskega in ustvarjalnega dela, ki zagotavlja demokratičnost družbe.

V zadnjem času smo vse državljanke in državljani Republike Slovenije priča dobesedni razgradnji javne RTV in njenega temeljnega poslanstva. Ravnanja vodstva RTV, ki posegajo v novinarsko, uredniško in ustvarjalno avtonomijo, so nedopustni.

Policisti smo še posebej zavezani k spoštovanju zakonitosti in pravičnosti ter ščitenju šibkejšega, zato v Sindikatu policistov Slovenije, ravnanje vodstva RTV Slovenija ne moremo razumeti drugače, kot kršenje temeljnih pravic zaposlenih, kar je nedopustno.

V Sindikatu policistov Slovenije zato Koordinaciji novinarskih sindikatov RTV ter vsem stavkajočim na RTV ter vsem sporočamo, da vas v vaših prizadevanjih in stavki podpiramo ter vam bomo nudili vso nadaljnjo podporo in pomoč! Policisti najbolj razumemo vaš položaj, v katerem smo se znašli tudi sami!

Novinarke in novinarji uživate široko podporo javnosti in sindikalnega gibanja, zato stopite pogumno na pot, ki ste si jo začrtali.

Sindikat policistov Slovenije izraža javno podporo prizadevanjem Koordinacije novinarskih sindikatov RTV Slovenija in vam izrekamo vso podporo pri izvedbi napovedane stavke!

ZA JAVNO, NEODVISNO IN PROFESIONALNO RTV SLOVENIJA!

Kristjan Mlekuš
PREDSEDNIK SPS

Številka: 3278/PRED-130/2022/1
Datum: 22.5.2022Prejšnji REORGANIZACIJA KADROVSKIH IN PODPORNIH NALOG POLICIJE - OBVESTILO ČLANSTVO
Naslednji Zagotavljanje ustrezne temperature zraka v delovnih prostorih - obvestilo
Ugodnosti za naše člane

Članom Sindikata policistov Slovenije omogočamo številne popuste pri ponudnikih raznovrstnih dejavnosti.

Postani naš član!

Postani član