Splošne novice
PISMO ANONIMNEMU POLICISTU

PISMO ANONIMNEMU POLICISTU

Spoštovani anonimni policist!

 

V četrtek 7.10.2021 si z zakritim obrazom in spremenjenim glasom (tonom) nastopil v oddaji Tarča na RTV Slovenija, kjer si povedal in razkril, kaj se dogaja v Policiji. Izrekam ti moje globoko spoštovanje za tvoj pogum in iskrenost, s katerim si širši slovenski in mednarodni javnosti opisal trenutne razmere. Nisi samo spregovoril kaj tebe osebno moti, ampak si bil glas več kot 8.000 policistk in policistov. Tudi moj! Ni besed, s katerimi bi ti lahko izrazil svoje spoštovanje in občudovanje!

 

Vem, da se je v Policiji pričel »lov na anonimnega policista iz Tarče«. Razumem te, da te je zaradi tega strah za službo, da te bodo razkrinkali in javno linčali tisti, katerih nezakonita ravnanja si razkril. Vem, da je včeraj med policisti završalo, ko so nekateri mediji objavili »nefiltriran« zvočni posnetek, na katerem si domnevno ti.

 

Oba veva, da je objavljen posnetek ponarejen oz. prirejen, predvsem zato ker glas na tem posnetku ni tvoj in ker so ga objavili mediji in spletni portali, ki so v preteklosti že uporabljali ponarejene in prirejene dokumente. Temu se v strokovnih, predvsem obveščevalnih krogih reče »spin«. Zelo preprosto je narediti dobesedni prepis (transkript) tvojih besed, ki si jih povedal v živo v oddaji in z nekaj vadbe prebrati in posneti ter lansirati v javnost. Tako poskušajo doseči naslednje:

-      tebi vedeti, da te iščejo in ti vliti strah, da bi se s kakšno napako sam razkril

-      vsem ostalim dati opozorilo, naj si tega ne dovolijo

-      zbiti kredibilnost tvojim besedam

-      zbiti zaupanje novinarjem in jim poslati sporočilo, da bodo njihovi viri razkriti

-      novinarjem preprečiti, da bi še kdaj dobili kakšnega anonimnega vira iz kateregakoli področja (zdravstvo, gospodarstvo, policija, vojska, obveščevalne službe, ipd.)

 

Lahko si popolnoma brez skrbi, tvojega posnetka ne bodo našli, ker niti ne obstaja. Tvoja identiteta je povsem varna. In konec koncev, ničesar takšnega nisi storil, da bi imeli pravno podlago, da bi te »iskali« in »kaznovali«. Nisi storil nič nezakonitega, nisi kršil ničesar! Si pa dal nov zagon tako meni, kot vsem ostalim 8.000 sodelavcem. Zaslužiš vse spoštovanje, a tega kar si zaslužiš v resnici, nikoli ne boš dobil – medalje za hrabrost. Pa ne zato, ker si je ne zaslužiš, ampak zato ker nihče ne ve kdo si in nikoli ne bo izvedel.

 

Sporočam ti, da si bom v znak podpore TEBI, ANONIMNI POLICIST, svoj profil na družbenem omrežju spremenil in dodal napis »Jaz sem anonimni policist iz Tarče«. In pozivam vse svoje prijatelje, da mi pri tem sledijo. Sporočimo jim, da ti nisi samo anonimni policist, ampak si VSI MI!

 

Imaš moje globoko spoštovanje in globoko spoštovanje vseh policistk in policistov, tako sedanjih, kot nekdanjih in bodočih. In imaš predvsem globoko spoštovanje javnosti!

 

Bodi ponosen na svoj pogum, s svojimi besedami si vsej javnosti pokazal, naj zaradi vseh znanih dogodkov, ne kažejo s prstom na nas policiste, temveč da imajo tisti, ki so to stanje povzročili, imena in priimke.

 

Ednino kar mi je žal je, da ti ne bom mogel nikoli stisniti roke in ti osebno povedati kaj čutim do tebe in tvojih dejanj!

 

Iskrena hvala v mojem imenu in imenu vseh, ki plemenito in s ponosom opravljamo svoj poklic!

 

 

S spoštovanjem, 

                                                                                               mag. Kristjan Mlekuš

                                                                                               Predsednik SPS

Številka:  3278/PRED-39/2021/1

Datum :   9.10.2021

Prejšnji IZJAVA ZA JAVNOST (PROTESTI 5.10.2021)
Naslednji ZBIRANJE PODPISOV "ZA DELAVSKE PRAVICE"- NAVODILA
Postani naš član!

Postani član