Pozdravljeni policisti in vsi inšpektorji v Policiji...

Datum objave: 19-12-2012

Na spletni strani: www.vinkogorenak.net/tudi-tisti-z-magisterijem-zelijo-delati-za-600-evrov/ lahko preberete kako naš (žal naš) minister opisuje kako bi v Policijo prišli delati tudi ljudje z magisterijem.

Nisem zdržal in moral sem mu napisati svoje videnje, ki ga tudi vam posredujem, da boste vedno pripravljeni na argumente.

Odgovor:

Kot je nekdo že ugotovil, očitno gre za prilizovanje pisca tega pisma, saj piše vam, ker ste ga učili in ker ste že pisali kako radi finančno in drugače pomagate ljudem. Probal je to.

Veste kako pravijo: "Ako prođe, prođe!"

Ja, on bi bil policist za 600 €, vse do trenutka, ko bi našel svoji izobrazbi primerno mesto in bi zbežal iz policije, pa še preklel bi jo, ko bi spoznal resničnost dela in ko bi doživel to kar si niti zamišlja ne, da se dogaja.

Ljudem se še sanja ne kake travne doživljamo nekateri, ki smo v svojih 5 ali 10 ali 20-ih letih doživeli en ali dva huda dogodka...in nas to spremlja celo življenje, zlasti med spanjem-sanjami ipd...

Rad bi videl tega MAGISTRA:

• kako bi mu bilo, če bi se pred njegovimi očmi ustrelil fant, ker je želel delati samomor in ga je udejanjil v pričo njega in svoje mame,
  • kako bi mu bilo, ko bi pomagal hudo poškodovani osebi in bi mu ta izdihnila v naročju in z brezupnim pogledom v oči,
  • kako bi mu bilo, ko bi pri delu povozil avto na polno, pa še kar naprej bi delal po terapijah,
  • kako bi mu bilo gledat kako umira otrok star 2 leti, udeležen v prometni nesreči, otrok, ki ni nič kriv in najbolj nedolžno bitje, ki te še poslednje sekunde gleda v oči in s pogledom prosi za življenje, čeprav se verjetno niti ne zaveda kaj se mu dogaja, ko iz sekunde v sekundo vedno bolj postaja bled. Policist mu ne more in ne more pomagati, čeprav si to še tako želi,
  • kako bi s svojim, kot je sam pisal VESTNIM DELOM stal iz oči v oči z osebo, ki drži nož v roki in upije: "Ubil te bom prasec!",
  • kako pride na dom staršem, povedat, da jim je v prometni nesreči umrl edini sin ali hči, ki ga še imata,
  • .... in še in še....(le bojim se, da bom predolg).

IN TA MAGISTER BI POČEL VSE TO - ZA 600 ALI 700 €? JA??? MA LEPO VAS PROSIM!!!

Vam in temu MAGISTRU se očitno niti sanja kaj se dogaja na terenu, kaj vse prestajamo policisti, tudi posamezni inšpektorji, kaj vse moramo požreti, kaj vse nas spremlja že dolga leta zaradi takih in podobnih dogajanj.

In mislite, da psihosomatska in kaj vem kaka pomoč pomaga? Malo že, vendar nočnih mor ne odžene.

Pa tudi vi nam jih ne morete odgnati. Aja, joooj, da ne pozabim: "Vi nam jih v tem letu povzročate!"

Upam le, da boste dojeli policijski "reality show" in da boste nam stali ob strani. Bojim pa se, da vi tega niste zmožni. To ste dokazali in dokazujete iz dneva v dan z vašimi "gostilniškimi" izjavami medijem in na vaši spletni strani.

Kljub temu, upanje ostaja.

Lepo pozdravljeni od policista, ki na vašo srečo še vedno čuti pripadnost, čeprav jo vi uničujete.