SINDIKAT POLICISTOV SLOVENIJE JE VLOŽIL USTAVNO PRESOJO ODLOKOV

Datum objave: 20-09-2021

Spoštovane članice in člani SPS in vsi zaposleni!

Obveščamo vas, da je Sindikat policistov Slovenije danes, 20.9.2021, preko pogodbenega pravnega zastopnika, na Ustavno sodišče Republike Slovenije, zaradi poseganja v pravice iz delovnega razmerja z Odloki Vlade Republike Slovenije pri uveljavljanju protokolov PTC in PC kot pogojev za opravljanje in celo nadaljevanje delovnega razmerja, vložil pobudo za presojo in ustavnosti:

-      Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (Uradni list RS, št. 142/21) in

-      Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (Uradni list RS, št. 149/21).

Vložena ustavna presoja vsebuje tudi predlog za nujno zadržanje obeh odlokov ter predlog za nujno in prednostno obravnavo pred Ustavnim sodiščem. O vseh odločitvah Ustavnega sodišča vas bomo sproti obveščali.

Vsem članicam in članom ter vsem zaposlenim se iskreno zahvaljujemo za množični pristop k predložitvi pooblastila za zastopanje in nastop kot pobudnikov v postopku ustavne presoje. Število pooblastil, ki smo jih prejeli močno presega naša pričakovanja. Množični odziv vseh zaposlenih ponovno dokazuje enotnost in solidarnost, ki smo jo sposobni izkazati!

Vse zaposlene ponovno obveščamo, da se trend samovoljnega uresničevanja določenih odločitev delodajalca izredno stopnjuje in da lahko v prihodnjih dneh in tednih lahko pričakujemo vedno bolj intenziven pritisk na zaposlene, zato vas zaradi zavarovanja lastnih pravic iz delovnega razmerja vabimo, da se v čim krajšem času včlanite v Sindikat policistov Slovenije, saj vam bomo le na takšen način lahko nudili zaščito in pomoč! Pristopno izjavo lahko pridobite na spletni strani SPS https://www.sindikat-policistov.si/o-sindikatu/clanstvo

S spoštovanjem,

mag. Kristjan Mlekuš