Pridružite se nam:

ZAMIK IZPLAČILNEGA DNE TER POVRAČILO STROŠKOV IZ DELA – DODATNO OBVESTILO

Datum objave: 25-05-2021

Spoštovane članice in člani Sindikata policistov Slovenije in ostali zaposleni!

 

V preteklih dneh smo vas večkrat obveščali o poteku pogajanj sindikatov javnega sektorja in Vlade RS glede zamika izplačilnega dne ter povračila stroškov dela (sproščanje varčevalnih ukrepov).

 

Vlada RS je 19. 5. 2021 enostransko, brez sklenjenega Dogovora zamaknila izplačilni dan, zato v tem trenutki ni jasno kaj bo s predvidenimi sprostitvami posameznih varčevalnih ukrepov (dvig kilometrine, regresa za prehrano, dnevnic ipd.). V Sindikatu policistov Slovenije smo ves čas poskušali priti do informacije glede dogovora, vendar so se predstavniki vlade in MJU zavili v molk.

 

Izražamo zaskrbljenost, da je zaradi preračunljivosti posameznih sindikatov in konfederacij usoda dogovora zapečatena, zaradi česar bodo javni uslužbenci ostali brez višje kilometrine in ostalih stroškov dela. Ne želimo še prejudicirati, da je dogovor dokončno propadel, saj uradnega obvestila sindikati še nismo prejeli.

 

Sindikat policistov Slovenije je sprejel odločitev o podpisu Dogovora, o čemer smo

 19. 5.2021, še pred enostranskim zamikom izplačilnega dne, tudi obvestili MJU, prav tako se je za podpis odločilo več ostalih sindikatov. Žal pa se bojimo, da so »večji« sindikati in konfederacije, ki ostale sindikate dojemajo kot »obrobnega pomena«, zaradi svoje preračunljivosti, svoje članstvo in vse javne uslužbence prikrajšali za pravičnejšo in višje povračilo stroškov. Ključni pogoj vlade je namreč bil zamik plačila, pri čemer je bilo ob zaključku pogajanj odločilno, ali bo k Dogovoru pristopil vsaj en sindikat, ki je reprezentativen za državno upravo. V kolikor Dogovor ne bo sklenjen, bodo za to morali prevzeti vso odgovornost.

 

Sindikat policistov Slovenije bo vložil vse napore v to, da do Dogovora vendarle pride, o dokončni usodi le tega pa vas bomo obvestili.

 

 

 

 

S spoštovanjem,


                                                                                               mag. Kristjan Mlekuš

                                                                                               Predsednik SPS

Številka:  3278/OBC-42/2021/1

Datum :   25. 5. 2021

Zadnje objavljeno

Arhiv vseh novic >>