JAVNA PODPORA SINDIKATU NOVINARJEV SLOVENIJE IN ZAPOSLENIM V SLOVENSKI TISKOVNI AGENCIJI

Datum objave: 04-05-2021

Spoštovane kolegice in kolegi!

V Sindikatu policistov Slovenije (SPS) izražamo solidarnost in javno podporo Sindikatu novinarjev Slovenije in zaposlenim v Slovenski tiskovni agenciji ter se s tem pridružujemo kampanji za pomoč zaposlenim na STA!

V Sindikatu policistov Slovenije z zaskrbljenostjo opazujemo dogajanje glede financiranja STA, saj je zaradi tega ogroženo okoli 100 delovnih mest novinark in novinarjev, ki pa za nastalo situacijo niso popolnoma nič krivi. Novinarji so vedno podpirali prizadevanja SPS pri urejanju statusa policistov ter nas javno podpirali. Prav tako smo s pomočjo novinarjev lahko širši javnosti predstavili naše aktivnosti, razmere zaposlenih v Policiji ter javnost seznanili z individualnimi zgodbami (žal tudi tragičnih) naših članic in članov.

Ravno zaradi  dobrega sodelovanja s kolegi novinarji smo v preteklih letih uspeli dvigniti ugled našega poklica ter javnost prepričati o upravičenosti naših zahtev po ustreznem vrednotenju našega poklica. Zato v tem ključnem trenutku, zaposlenih v STA in njihovih sindikalnih predstavnikov, ne bomo pustili na cedilu in jim izražamo javno podporo pri njihovih prizadevanjih za rešitev svojih socialnih in eksistenčnih pravic. Zamrznitev financiranja STA bo namreč najbolj prizadela najranljivejše skupine zaposlenih v agenciji, saj zaradi tega ne bodo prejeli plačila za opravljeno delo in tako ne bodo mogli več preživljati svojih družin. Na tem mestu, ne želimo soditi o krivdi za nastalo situacijo, vendar moramo jasno in glasno sporočiti stališče zaposlenih v Policiji, da posledic nastale situacije v nobenem primeru ne smejo nositi zaposleni in njihove družine!

Pravičnost, solidarnost in pomoč so temeljne vrednote poklica policist! Zato vse članice in člane SPS ter vse zaposlene v Policiji in MNZ, ki želijo po svoji vesti pomagati zaposlenim v STA pri njihovem temeljnem eksistenčnem vprašanju, vabimo, da izrazite svojo solidarnost z novinarji.

Kampanja Za obSTAnek bo potekala v mesecu maju 2021. Vsi, ki želite, lahko donirate na transakcijski račun Si56 6100 0002 5727 075 ali preko SMS sporočil na 1919 s ključnima besedama STA1 ali STA5 in na druge načine.  Vse informacije o kampanji so dostopne na zaobstanek.si.

Policistke in policisti, kriminalistke in kriminalisti ter vsi zaposleni v Policiji in MNZ izražamo solidarnost z novinarkami in novinarji ter zaposlenimi v STA!

Datum: 4. 5. 2021

Kristjan Mlekuš