ENOURNA VADBA V ŽIVO NA DALJAVO »URA ZA SPROSTITEV« – OBVESTILO

Datum objave: 03-02-2021

Spoštovane članice in člani!

Sindikat policistov Slovenije (SPS) že deset let izvaja aktivnosti na področju psihosocialne podpore članicam in članom sindikata ter na ta način dopolnjuje sistemske ukrepe za vse zaposlene v Policiji in Ministrstvu za notranje zadeve. V preteklem letu nismo mogli izvesti načrtovanih aktivnosti zaradi posledic in izvajanja ukrepov za zajezitev epidemije koronavirusa covid-19. S temi okoliščinami se srečujemo tudi v letošnjem letu kar negativno vpliva na naše psihofizične sposobnosti, zdravje, storilnost in nenazadnje kvaliteto našega življenja. Osnovnim in specifičnim dejavnikom stresa katerim smo izpostavljeni so se pridružili še dodatni, kar tako znotraj naše institucije kot nasploh v družbi slabo vpliva na posameznika kot družbo v celoti. V zadnjem mesecu smo evidentirali evidentno povečanje števila članov, ki so se sami ali njihovi družinski člani soočali s posledicami koronavirusa ali drugih bolezni.

Zaradi navedenih okoliščin in predvsem potrebe po zagotovitvi podpore in razbremenitvi v teh stresnih okoliščinah smo se odločili, da bomo v prvem polletju prilagodili aktivnosti na področju psihosocialne podpore članom. SPS bo vsaj do meseca maja 2021 organiziral enkrat na teden enourno vadbo v živo na daljavo (zoom) »Ura za sprostitev« za vse članice in člane SPS. Vadba bo temeljila na principih či gonga, ki združuje nežne in lahkotne gibe, celovito preponsko dihanje in usmerjeno pozornost na obstoječi trenutek. Glavni namen lahkotnega, počasnega in zbranega gibanja je sozvočje telesa, uma in duha, ki je zaradi sodobnega načina življenja (brez epidemioloških posledic) pogostokrat porušeno. Vadbo bo vodil Adil Huselja, vodja projektne skupine za psihosocialno podporo v SPS.

Enourna vadba bo potekala vsak četrtek med 19.00 in 20.00 uro in je za članice in člane SPS ter njihove družinske člane brezplačna. Prva vadba bo potekala v četrtek, 4. 2. 2021.

Vsi, ki bi se želeli pridružiti vadbi v živo na daljavo, pošljite prijavo na naslov: adil.huselja@sindikat-policistov.si, z naslednjimi podatki:

1.             ime in priimek,

2.             policijska enota / organizacijska enota, 3. delovno mesto.

Za več informacij vam je Adil Huselja na voljo tudi na telefonski številki 051 280 135.

Vsem, ki se boste prijavili za udeležbo boste pred vadbo prejeli povabilo s povezavo, da se boste lahko pridružili vadbi v živo. Udeležbo priporočamo vsem, še posebej pa tistim, ki ste bili letos ali v lanskem letu v dlje časa trajajočem bolniškem staležu, ali pa se v službi ali družinskem okolju srečujete s čustveno obremenjujočimi dejavniki, ki negativno vplivajo na vaše počutje in zdravje.

Stresnim dogodkom se ni moč izogniti,  z znanjem in določenimi tehnikami pa lahko bistveno vplivate na pravočasno zaznavanje dejavnikov stresa in predvsem na zmanjševanje negativnih posledic, ki vplivajo na vaše počutje, zdravje in kvaliteto življenja. Z organizacijo in izvedbo vadbe na daljavo želimo članicam in članom SPS olajšati soočanje in premagovanje aktualnih epidemioloških okoliščin ter dostop do znanja in kompetenc, ki vam bodo lahko pomagale pri učinkovitem soočanju in obvladovanju dejavnikov stresa tako pri delu kot v življenju nasploh.

S spoštovanjem!

Mag. Kristjan Mlekuš