SINDIKAT POLICISTOV SLOVENIJE POZDRAVLJA POMIRITEV STRASTI

Datum objave: 02-02-2021

Spoštovani!

V Sindikatu policistov Slovenije pozdravljamo sprejetje sklepov, ki so bili v izjavi za javnost posredovani po sestanku pogajalskih strani Vlade in Policijskega sindikata.

Ugotavljamo, da sprejeti sklepi v celoti sledijo pobudam SPS, ki smo jih javno predstavili že na 40. nujni seji Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo Državnega zbora dne 22.1.2021 ter v pobudi št. 3278/GD-17/2021/1 z dne 1.2.2021.

V SPS pozdravljamo napoved umiritvi strasti, saj vseskozi poudarjamo, da je stavka kot skrajna oblika sindikalnega delovanja v tem trenutku neprimerna in nepotrebna, saj je ves čas socialni dialog tekel korektno in v smeri rešitve nastale situacije.

Predvsem pozdravljamo dejstvo, da sta obe strani v konfliktu sprejeli pobudo SPS k reševanju odprtih vprašanj z dialogom ter nadaljevanje projekta Varovanje schengenske meje in obvladovanje ilegalnih migracij. V SPS namreč ocenjujemo in vseskozi poudarjamo, da zaradi nastalega konflikta, ki je bil povsem nepotreben, zaposleni ne smejo trpeti posledic.

Verjamemo, da bomo socialni partnerji v konstruktivnem dialogu pravočasno našli ustrezno rešitev!

S spoštovanjem,

mag. Kristjan Mlekuš