AMANDMAJI SINDIKATA POLICISTOV SLOVENIJE NA PKP-8 - OBVESTILO ČLANSTVU SPS

Datum objave: 26-01-2021

Spoštovani!

Obveščamo vas, da je Sindikat policistov Slovenije (SPS) danes, 26.1.2021, v Državni zbor Republike Slovenije poslal pobudo za sprejem amandmajev k Predlogu zakona o dodatnih ukrepih za omilitev posledic COVID-19, ki ga je Vlada Republike Slovenije pod št. EVA: 2021-2611-0006, dne 25.1.2021, vložila v Državni zbor Republike Slovenije (ev.št. DZ: EPA: 1638 – VIII) oz. t.i. PKP-8.

S predlaganimi amandmaji zasledujemo dva cilja:

1. Izenačitev vrednotenja  dela zaposlenih v Centru za tujce z zaposlenimi v Uradu Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov
  2. Razširitev pozitivne diskriminacije dodatkih za čas epidemije in sicer na način, da se v davčno osnovo ti dodatki ne vštevajo in da se le to razširi na vse zaposlene

Predlog PKP-8 bo v DZ obravnavan po nujnem postopku.

V prilogi vam pošiljamo tudi vložene amandmaje.

S spoštovanjem,

mag. Kristjan Mlekuš