VLADA NAPOVEDALA, DA BO  OPERATIVNI DEL POLICIJE IZVZELA IZ ENOTNEGA PLAČNEGA SISTEMA  - OBVESTILO ČLANSTVU

Datum objave: 12-01-2021
Spoštovani!

Obveščamo vas, da je bila pred nekaj minutami objavljena vest, na uradni Facebook strani Vlade RS, da bo Vlada »plačni sistem za operativni del policije izvzela iz enotnega plačnega sistema in pravičneje uredila ta razmerja."

V Sindikatu policistov Slovenije pozdravljamo odločitev Vlade RS, da je prisluhnila strokovno utemeljenim argumentom Sindikata policistov Slovenije, v katere smo vložili ogromno truda ter jim tudi sledila.

Pogajanja o  pričakujemo v kratkem, verjamemo, da bomo rešitev našli v čim krajšem času. Pot do uspeha so le konstruktivni pogovori, zato kot pravilno ocenjujemo tudi odločitev, da SPS v tej fazi, dokler pogovori potekajo v pravi smeri, svojih aktivnosti ne zaostruje. Svoje argumente smo predstavili na številnih sestankih in pogovorih, kjer so bili tudi sprejeti in ocenjeni kot dobre rešitve.

Kot smo že večkrat javno izpostavili, smo v dosedanjih pogovorih z mrtve točke v življenje spravili številne odprte zadeve, zato verjamemo, da je dogovor o dokončni ureditvi statusa poklica policist mogoč v kratkem.

S spoštovanjem,

mag. Kristjan Mlekuš