POMOČ HRVAŠKIM POLICISTOM V PETRINJI - POZIV

Datum objave: 31-12-2020
Spoštovane članice in člani SPS, ostali zaposleni!

Na družbenih omrežjih smo vas že obveščali, da smo v kontaktu s hrvaškim policijskim sindikatom NSP (Nacionalni sindikat policije) bili seznanjeni, da sta v rušilnem potresu v Petrinji na Hrvaškem, življenje izgubila tudi dva policista, številni policisti in zaposleni v MUP so ostali brez vsega.

Kolegom iz Hrvaške je predsednik Sindikata policistov Slovenije tudi osebno izrekel sožalje ter jim ponudil pomoč.

Na podlagi dogovora pozivamo vse članice in člane SPS ter vse zaposlene v Policiji, IRSNZ in MUP, da po svojih željah in zmožnostih nakažete denarna sredstva na poseben transakcijski račun solidarnostnega fonda NSP, ki so ga danes odprli na našo pobudo. Zbrana denarna sredstva bodo šla izključno v roke družinama pokojnih policistov ter policistkam in policistom, ki so utrpeli materialno škodo. NSP bo zbrana sredstva razdelil pravično, ne glede na članstvo v sindikatu.

Kdor želi, lahko denarna sredstva po svojih zmožnostih nakaže na TRR št. IBAN HR082503007150000618, odprt pri SBER banki, SWIFT št. VBCRHR22. Pri namenu nakazila vpišite »Donacija za policiste, prizadete v potresu v Petrinji«, šifra transakcije CHAR (Charity).

Policisti vedno znamo pomagati sodelavcem v stiski! Policist je policist, ne glede na zastavo in grb, ki ju nosi na uniformi.Vsi smo modra družina.

V prilogi vam pošiljamo tudi dopis NSP.

S spoštovanjem,

mag. Kristjan Mlekuš