AKTIVNOSTI OB POJAVU KORONAVIRUSA IN PREPREČEVANJU OKUŽB – OBVESTILO ČLANSTVU

Datum objave: 23-10-2020

Spoštovani!

Obveščamo vas, da smo v Sindikatu policistov Slovenije (SPS) na  vodstvo policije naslovili pobudo s katero smo vodstvo opozorili, da z zaskrbljenostjo spremljamo problematiko širjenja koronavirusa.

Vodstvu policije smo glede na dejstvo, da se v zadnjih dnevih močno povečuje število okuženih s koronavirusom, skoraj na celotnem ozemlju R. Slovenije, podali pobudo za zagotavljanje varnosti in zdravja pri delu in preprečevanje širjenja virusa tako:

-       da se do nadaljnjega oz. zajezitve nevarnosti širjenja okužbe prekličejo vsa načrtovana usposabljanja in izpopolnjevanja, razen tistih, ki so nujno potrebna za nemoteno opravljanje neposrednega operativnega dela policije in zagotavljanja varnosti R. Slovenije in njenih državljanov;

-       da se do nadaljnjega prekličejo vse akcije oz. poostreni nadzori in se naj izvajajo le tiste načrtovane aktivnosti, ki so nujno potrebne za zagotavljanje varnosti cestnega prometa;

-       da se glede na trenutne razmere odpove oz. prekliče vsa izvajanja vadbe PPSA;

-       da se odpovejo vsi delovni sestanki, strokovni posveti ipd., organizirajo pa se le tisti, kjer je prisotno večje število oseb in so povezani z izvajanjem nujnih zakonskih aktivnosti ali operativnih nalog;

Glede na dejstvo, da so policistke in policisti med najbolj izpostavljenimi skupinami zaradi same narave dela in neposrednega stika z ljudmi, prosimo, da navedene predloge vzamete kot dobronamerne in sicer zgolj zaradi varnosti in zdravja pri delu. V SPS ocenjujemo, da glede na varnostno situacijo, bi odsotnost večjega števila policistov zaradi okužbe ali odreditve karantene, lahko pomenila velik varnosti problem za R. Slovenijo.

Z odgovorom vodstva vas bomo obvestili.

Številka:  3643/OBC-68/2020/1

Datum:  22. 10. 2020