MOŽNOST UNOVČEVANJA TURISTIČNIH BONOV – OBVESTILO ČLANSTVU

Datum objave: 16-07-2020

Spoštovane članice in člani SPS!

Obveščamo vas, da smo v Sindikatu policistov Slovenije uspeli urediti vse potrebno za sprejem in unovčitev  turističnih bonov v naših počitniških kapacitetah.

V skladu z zakonodajo in našimi internimi akti, povezanimi s počitniško dejavnostjo, je turistične bone možno unovčiti le za vse tiste rezervacije, ki še niso bile v celoti plačane. V kolikor pa je bil že plačan avans, je s turističnim bonom možno doplačati samo še razliko do celotnega zneska. Za vsa tista letovanja, ki bodo v prihodnosti šele rezervirana, pa bo možno s turističnim bonom plačati celotno letovanje. Pri tem poudarjamo, da se takrat vrednost celotnega letovanja s turističnimi boni plača naenkrat in v celotni vrednosti. Če skupna vrednost letovanja presega višino vrednosti samega bona ali je bil le-ta deloma že izkoriščen, se lahko preostanek vrednosti tudi doplača. Z bonom pa ni možno plačati turistične takse, ki se še vedno plača direktno v enem ali drugem kampu ob sami prijavi oziroma odjavi gostov.

V primeru, da se posameznik odloči, da bo unovčil turistični bon, je nujno potrebno, da najkasneje 15 dni pred datumom začetka svojega letovanja na sedež sindikata, Opekarniška cesta 15c, 3000 Celje, po redni pošti, pošlje izpolnjen obrazec, in sicer potrditev unovčitve bona, ki je tudi priloga tega dokumenta. Pri tem je potrebno priložiti tudi kopije vseh osebnih dokumentov oseb, ki bodo unovčile bon. Na obrazcu član izpolni rubrike od številke 1 naprej, in sicer glede na število oseb, ki bodo unovčile bone. Uvodno rubriko pa bomo izpolnili na sedežu sindikata.

Za vsa morebitna dodatna vprašanja in pojasnila se lahko obrnete na elektronski naslov letovanje@sindikat-policistov.si ali pokličete našo kontaktno osebo za počitniško dejavnost gospoda Saša Boršića na telefonsko številko 051 280 117.

Z odličnimi pozdravi!

PRILOGA: obrazec - potrditev unovčitve bona16-07-20_20-17-47_Priloga_1.docx