PREKLIC KADROVSKE POMOČI ZA PU KOPER - OBVESTILO

Datum objave: 13-07-2020

Spoštovane članice in člani SPS.

Obveščamo vas, da smo v Sindikatu policistov Slovenije (SPS), na pooblaščenca vršilca dolžnosti generalnega direktorja Policije za sodelovanje s sindikati, naslovili poziv in pobudo pod št. 3278/GD-56/2020/1, z dne 4. 7. 2020, ki se je nanašala na napotitve policistov v kadrovsko pomoč na območje PU Koper. V konkretnem primeru je šlo za 30 policistov (12 iz PU Celje, 12 iz PU Maribor in 6 iz PU Murska Sobota).

V pobudi smo vodstvo policije pozvali, da naj navedene napotitve z vidika gospodarne rabe javnih financ na eni strani, ter varnosti in zdravja zaposlenih na drugi strani, izvedejo bolj gospodarno in za zaposlene manj obremenjujoče. Ob enem smo vodstvu policije predlagali tudi sestanek.

Sporočamo vam, da smo bili v Sindikatu policistov Slovenije povabljeni na sestanek k vršilcu dolžnosti generalnega direktorja policije, g. Andreju Juriču, kjer smo med drugim predstavili tudi zgoraj omenjeno problematiko.

Z zadovoljstvom vas  obveščamo, da je v nadaljevanju vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije, g Andrej Jurič izdal dokument, s katerim je preklical napotitve policistov v kadrovsko pomoč na PU Koper in naročil UOK MNZ, da prekliče vse odločbe o takšnih začasnih napotitvah.

Ob tem izkazujemo izredno zadovoljstvo, da so bili tudi argumenti SPS v celoti sprejeti, in upoštevani, zaradi česar se zahvaljujemo vršilcu dolžnosti generalnega direktorja policije, g. Andreju Juriču, in sicer predvsem za korektno in pravično odločitev, ki nedvomno krepi socialni dialog in nenazadnje pripomore tudi k skupnim prizadevanjem za dosego večjega zadovoljstva zaposlenih v policiji.

Številka:  3643/OBC-51/2020/1

Datum :   13. 7. 2020