Pridružite se nam:

ODZIV NA NAGOVOR PREDSEDNIKA VLADE DRŽAVLJANOM REPUBLIKE SLOVENIJE

 

Datum objave: 20-03-2020

Spoštovani g. Janez Janša, predsednik Vlade Republike Slovenije,

 

v Sindikatu policistov Slovenije (SPS) in nasploh med slovenskimi policistkami in policisti, močno odmeva Vaš nagovor državljankam in državljanom Republike Slovenije, ki ste ga imeli dne 19. 3. 2020.

 

V svojem nagovoru namreč niti besede niste namenili slovenskim policistkam in policistom, ki v teh kriznih dneh epidemije, poleg zdravnikov in zdravstvenega osebja, opravljamo najzahtevnejše naloge varovanja življenja, zdravja in varnosti prebivalcev Republike Slovenije in smo zaradi narave našega dela, ena najbolj izpostavljenih skupin prebivalstva. Policistke in policisti ne izpostavljamo samo lastnega zdravja in življenja, temveč tudi zdravje naših družin, partnerjev, otrok, staršev, starih staršev in drugih sorodnikov. Zaradi Vaše, namerne ali nenamerne napake v Vašem govoru, Vam zato izražamo naše veliko ogorčenje in razočaranje,

 

Prav tako je včeraj odjeknila vest o uvrstitvi ministrov in državnih sekretarjev v plačne razrede, ki je tudi med policistkami in policisti izzvalo nemalo ogorčenja. Glede na to, da se policisti že 10 let in več borimo za ureditev statusa našega plemenitega poklica in so argumenti Vlade vedno, da »preprosto nima sredstev« za to, takšno potezo Vlade, ki jo vodite, v teh kriznih trenutkih ocenjujemo kot neokusno in neodgovorno.

 

Opravičevanja te poteze Vlade z argumenti, da so vladni funkcionarji v času epidemije »dvojno« obremenjeni in zato zaslužijo višje plačilo, policistke in policisti, ki smo zaradi izredne kadrovske krize že vrsto let preobremenjeni, žal ne moremo sprejeti. Policistke in policisti tudi v najtežjih časih, kot je ta trenutek epidemije, ne razmišljamo o preobremenjenosti in plačilu, temveč sledimo zgolj svojemu poslanstvu in kljub veliki izpostavljenosti na terenu, svoje delo opravljamo odgovorno in profesionalno.


S spoštovanjem,

mag. Kristjan Mlekuš

PREDSEDNIK SPS

Številka: 3278/PRED-9/2020/1

Datum : 20.3.2020

           

Zadnje objavljeno

Arhiv vseh novic >>