Pridružite se nam:

ZAGOTAVLJANJE VARNOSTI IN ZDRAVJA PRI DELU – ZAHTEVA SPS

Datum objave: 29-11-2019
Spoštovani! 
 
V Sindikatu policistov Slovenije smo seznanili z navedbami v medijih, ki so jih potrdili tudi predstavniki MNZ in Policije o dveh primerih ogorožanja zdravja policistk in policistov ter drugih zaposlenih v Policiji: 
 
- Prometna nesreča IV. kategorije, ki se je zgodila 28.11.2019, okoli 1.30 ure na avtocesti A1 v bližini Vrhnike, kjer naj bi pri osebah (ilegalni migranti) obstajal sum na okužbo s tuberkulozo - Oporečna voda (legionela in svinec) v vodovodnem sistemu v prostorih SE UPS GPU in PP Ljubljana – Šiška 
 
V zvezi z navedenima primeroma vas prosimo za odgovor, kakšni postopki so bili podvzeti v obeh posameznih primerih ter ali je MNZ na ustrezne zdravstvene preglede napotil policiste, ki so bili izpostavljeni ogrožajočim dejavnikom. V kolikor MNZ policistom ni zagotovil ustreznih zdravstvenih pregledov nas prosim seznanite, v kakšnem roku boste to storili.  
 
V zvezi s pojavom oporečne vode nas zanima tudi, ali so pristojni iz MNZ opravili poizvedbo med zaposlenimi o pojavu morebitnih simptomov bolezni glede na ugotovljene dejavnike tveganja v okuženi vodi in ali ste tistim, ki so poročali o pojavu simptomov napotili na ustrezne preglede in katere. 
 
V zvezi s pojavom suma pojava tuberkuloze vas prosimo da se glede na potrditev navedb SPS v dopisu št. 3643/GD-74/2019/1 z dne 1.11.2019, ki ga v vašem odgovoru št 10014/2019/100 (150) z dne 6.11.2019 vztrajno zavračate, ponovno opredelite do našega predloga v zvezi zagotavljanja cepljenja policistk in policistov ter ureditve ustreznega formalnega protokola glede postopkov z osebami, za katere obstaja sum na okužbo z nalezljivimi boleznimi, 
 
S spoštovanjem! 

mag. Kristjan Mlekuš
PREDSEDNIK SPS
 

Zadnje objavljeno

Arhiv vseh novic >>