NOŠENJE UNIFORME POLICISTOV VODNIKOV SLUŽBENIH PSOV

Datum objave: 19-11-2019

Spoštovane članice in člani SPS.

V Sindikatu policistov Slovenije (SPS) smo bili s strani vodnikov službenih psov obveščeni, da morajo z mesecem novembrom svoje delo opravljati v novi modri uniformi. V SPS smo menili, da nova modra uniforma ni primerna za delo vodnikov, ker so hlače iz materiala, na katerem se ob slehernem dotiku živali z vodnikom poznajo vse sledi dlak, blata in druge nesnage, prav tako pa material ne omogoča takojšnjega enostavnega čiščenja omenjene umazanije. Prav tako smo menili, da vodniki zaradi raznolikega dela na terenu v naravi, potrebujejo za nemoteno delo terenske čevlje.

Na podlagi prizadevanj SPS  je 18. 11. 2019 pri Generalni direktorici policije mag. Tatjani Bobnar potekal sestanek, na katerem je bilo dogovorjeno, da lahko vodniki službenih psov do ustrezne rešitve še naprej nosijo delovno sivo uniformo, terenske čevlje ter druge pripadajoče dele delovne uniforme. Prav tako je bilo na sestanku dogovorjeno, da bo za vodnike službenih psov izdelana nova delovna uniforma, ki bo ustrezala naravi njihovega dela. Na sestanku je bilo tudi dogovorjeno, da bo vsem vodnikom službenih psov in inštruktorjem v PA CIU OŠSP dodeljen 1 siv delovni kombinezon in terenski čevlji.

V SPS se zahvaljujemo vodstvu policije, da so sledili argumentov SPS in vodnikov službenih psov, s čimer bo navedena odločitev nedvomno vplivala na zadovoljstvo vseh vodnikov službenih psov.