IZVAJANJE DOLOČB 29. ČLENA ZAKONA O ORGANIZIRNOSTI IN DELU V POLICIJI – OBVESTILO ZA ČLANSTVO

Datum objave: 23-10-2019

Spoštovane članice in člani SPS.

V Sindikatu policistov Slovenije (SPS) smo zaznali, da v praksi prihaja do različnega tolmačenja in posledično do različnega izvajanja določb 29. člena Zakona o organiziranosti in delu v policiji (ZODPol), ki določa upravičenost do dodatka PPE tudi policistov, ki niso pripadniki PPE.

Zaradi navedenega smo vodstvo policije zaprosili za stališče, ki vam ga posredujemo v prilogah skupaj z našim dopisom.

V zaprosilu smo izpostavili tudi konkreten primer kršenja pravic policistov do dodatka po 29. členu ZODPol, vendar v odgovoru nismo prejeli opredelitve do navedenega problema. Zaradi navedenega smo na direktorja PU Maribor naslovili dopis in ga pozvali, da naše argumente prouči in najde ustrezno rešitev, ki bo v korist in zadovoljstvo vseh policistk in policistov

PRILOGI:

-     GPU-sindikat - DODATEK PPE 29 ZODPOL (002).docSPS - PPE DODATEK - VPRAŠANJE.pdf