ODZIV NA ZAVAJAJOČE OBVEŠČANJE JAVNOSTI S STRANI VLADE RS TER POROČANJA NEKATERIH MEDIJEV!

Datum objave: 04-09-2019

Spoštovani,

Vse članice in člane Sindikata policistov Slovenije ter javnost opozarjamo na zavajajoča obvestila Vlade RS in MNZ ter poročanje nekaterih medijev glede sprejetja sklepa vlade o zagotovitvi 5 MIO EUR za izplačilo delovne uspešnosti zaradi povečanega obsega dela na področju ilegalnih migracij ter varovanja schengenske meje.

Posebej poudarjamo, da ne gre za nikakršna dodatna sredstva, temveč za zagotovitev sredstev po Sporazumu o razreševanju stavkovnih zahtev, ki jih Vlada RS do sedaj (kljub sprejetemu sporazumu), v proračunu ni zagotovila. Gre torej za poskus zavajanja javnosti in ustvarjanje javnega mnenja, da so policisti prejeli dodatna sredstva, kar pa nikakor ne drži!

Prav tako iz sklepa Vlade izhaja, da so sredstva samo razporejena znotraj proračuna MNZ in Policije, kar nakazuje na to, da bodo zaradi takšne odločitve Policiji odvzeta sredstva za investicije ter nabavo opreme. Vlada RS je s tem dokazala, da ni zagotovila dodatnih sredstev v višini 15 MIO kot to določa stavkovni sporazum, temveč jih je le prerazporedila na škodo opremljanja in modernizacije Policije.

mag.  Kristjan Mlekuš

PREDSEDNIK