DOBRODELNI TEK IN HOJA – ZA KOLEGICO IN KOLEGA

Datum objave: 05-06-2019

Sindikat policistov Slovenije od  ustanovitve pomaga članicam in članom sindikata, ko se znajdejo v stiski. Dodeljevanje solidarnostne pomoči je eno izmed temeljnih področij sindikata, s katerim smo v preteklih letih pomagali številnim članom in njihovim družinam pri premagovanju težkih življenjskih okoliščin zaradi bolezni, hujših poškodb ali smrti v družini.

S tem namenom bo Sindikat policistov Slovenije v četrtek, dne 13. 6. 2019 med 09.00 in 15.00 uro na športnem igrišču Policijske akademije v Tacnu organiziral DOBRODELNI TEK IN HOJO – ZA KOLEGICO IN KOLEGA.

Dobrodelni tek in hoja nista tekmovalne narave ampak je dogodek namenjen predvsem solidarnosti, sami pa se odločite ali boste pretekli ali prehodili en krog ali daljšo razdaljo. Obenem bomo zbirali prostovoljne prispevke za kolegico in kolega, ki sta se znašla v težjih življenjskih okoliščinah. Sindikat policistov Slovenije je obema že pomagal toda njune življenjske okoliščine so težje in so še vedno prisotne v njunih družinah.

Kolega je bil v preteklem letu udeležen v prometni nesreči in se je hudo telesno poškodoval tako, da je bilo njegovo življenje na nitki in je komaj preživel. Zdravljenje še ni zaključeno kar je močno obremenilo in otežilo njegovo življenje in življenje celotne družine.

Kolegica skrbi za otroka z hudimi zdravstvenimi težavami od njegovega rojstva. Poleg nabave dodatnih (samoplačniških) zdravil potrebuje tudi prilagojeno prehrano in dodatne prehranske dodatke. Vsak mesec se sooča s težavo, kako pokriti redne mesečne stroške in obenem poskrbeti za otroka, da bo lahko jedel in da ne bo dodatno zbolel. S policijsko plačo se žal težko prebija iz meseca v mesec.

Ves denar, ki ga bomo zbrali na dobrodelnem dogodku bomo namenili kolegici in kolegu. Vabimo vas, da se udeležite dobrodelnega teka in hoje ter s svojo prisotnostjo in prostovoljnim prispevkom pomagate naši sodelavki in sodelavcu pri premagovanju težkih življenjskih okoliščin. S tem boste prispevali tudi k utrjevanju pripadnosti, tovarištva in solidarnosti, kar krepi naše zavedanje in čut do sočloveka.

Vsem, ki se boste dobrodelnega teka in hoje udeležili se vnaprej zahvaljujemo kar velja tudi za širjenje informacije o dogodku.

S spoštovanjem!

mag. Kristjan Mlekuš