Pridružite se nam:

RAČUNSKO SODIŠČE SPREJELO V OBRAVNAVO PRIJAVO SPS - OBVESTILO ZA ČLANSTVO

Datum objave: 24-05-2019

Spoštovani,

 

obveščamo vas, da smo danes prejeli odgovor Računskega sodišča, ki je prijavo SPS glede suma kršitve Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije ter Zakona o javnih financah, s strani ministra za notranje zadeve g. Boštjana Poklukarja, sprejelo v obravnavo in bo izvedlo revizijo sporne zaposlitve njegovega svetovalca, ki mu je omogočeno delo v Gotenici, torej blizu doma.

 

V SPS ponovno poudarjamo, da ministru ne odrekamo pravice do zaposlitve na zaupanje, ki jo ima po 72. členu ZJU, vendar ocenjujemo, da gre v navedenem primeru za sum (strankarskega) klientelizma, ki ga v SPS ne moremo tolerirati, predvsem zaradi številnih policistk in policistov, ki se morajo vsakodnevno voziti v službo po 150 in več kilometrov.

 

Odgovora Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) še nismo prejeli in vas bomo o stališču KPK obvestili takoj, ko prejmemo njihov odgovor.

 

Obveščamo vas, da smo zaradi odločne in nepopustljive drže SPS deležni številnih pritiskov, vendar smo odločni, da se pritiskom politike ne bomo uklonili. Številne izkušnje iz preteklosti nas namreč učijo, da paktiranje s politiko pomeni škodo za policiste (npr. izguba beneficije, izenačevanje z uradniki itd.). Zato ne odstopamo od svojih temeljnih načel neodvisnosti, avtonomnosti, nepristranskosti in delovanja izključno v korist policistk in policistov ter ostalih zaposlenih v Policiji in MNZ.

 

Sindikat policistov Slovenije se na račun policistov ne bo nikomur uklonil in bo vedno obdržal pokončno držo.

 

»Lahko nam odvzamejo vse, ponosa našega poklica in naše uniforme nam ne bodo nikoli!«

 

Datum: 24. 5. 2019  

                                                                                     

mag. Kristjan Mlekuš

PREDSEDNIK SPS 


priloga: odgovor_na_pobudo_Mlekus_P (003).pdf

                                                                                        

Zadnje objavljeno

Arhiv vseh novic >>