Pridružite se nam:

MINISTER ZA NOTRANJE ZADEVE PREJUDICIRAL POROČILO REVIZIJE – PROTEST IN IZRAZ OGORČENJA!

 

Datum objave: 11-04-2019

Spoštovani.

V Sindikatu policistov Slovenije (SPS) smo se včeraj, 10. 4. 2019, v medijih seznanili z javnimi izjavami ministra za notranje zadeve g. Boštjana Poklukarja, ki je podal  izjave v zvezi težav z izvajanjem Sporazuma o razreševanju stavkovnih zahtev (Uradni list 3/2019 – v nadaljevanju Sporazum). 

Glede na javno izrečene besede ministra Boštjana Poklukarja smo v SPS ogorčeni in šokirani.

V oddaji Svet Danes na Planet TV je bil objavljen prispevek novinarja Vitomirja Petroviča z naslovom »Stavka - Policija«. Avtor prispevka je pri poročanju glede zapletov pri izvajanju III. točke Sporazuma, korektno navedel: »Še bolj presenetljivo je, da so januarsko izplačilo policistom nakazali v polnem obsegu«, nakar je sledila sporna izjava Ministra za notranje zadeve:

»Ugotavljam, da je prišlo do napake pri izplačilu, zato sem odredil izredno revizijo«. Na  vprašanje novinarja »Torej je bilo januarja izplačano preveč?« je g. Poklukar odgovoril z jasnim »DA«!

  

Izjavo ministra za notranje zadeve so povzeli tudi ostali mediji, iz poročanja katerih je razvidna popolnoma ista vsebina oz. stališče ministra, kot na primer:

-      Dnevnik: Poklukar odredil izredno revizijo zaradi previsokih januarskih izplačil policistom https://www.dnevnik.si/1042882830  

-      STA:     https://www.sta.si/2625112/poklukar-odredil-izredno-revizijo-zaradiprevisokih-januarskih-izplacil-policistom

-      Primorske        novice:            https://www.primorske.si/slovenija/poklukar-odredilizredno-revizijo-zaradi-previsoki  

-      in drugi

 

Iz vsebine poročanja medijev, predvsem pa iz neposredno predvajane izjave ministra na Planet TV torej nedvoumno izhaja, da minister Boštjan Poklukar vnaprej prejudicira rezultate revizije in to še preden se je revizija sploh začela in preden je sploh dobil poročilo pristojnih služb ter neposredno in odločno javno govoril o (očitno zahtevanih, odrejenih in »pričakovanih«) rezultatih le-te! 

 

Izrecno poudarjamo, da se revizija sploh še ni pričela, minister pa že govori o končnih rezultatih! To pa nedvomno meče neposreden sum na »naročeno« revizijo, ki jo je minister odredil svojim podrejenim, očitno z namenom prikazovanja nepravilnih izplačil policistkam in policistom. Glede na navedeno, je revizija že ob včerajšnjih izjavah ministra izgubila svojo legitimnost in zakonitost.

Takšne izjave in dejanja so po naši oceni ne le sporne in neprimerne za najvišje predstavnike Vlade Republike Slovenije, temveč pod velik vprašaj postavljajo kredibilnost in kompetentnost vodstva MNZ ter same revizije, posredno pa tudi delovanje celotnega resorja notranjih zadev, kot tistega, ki je v Republiki Sloveniji odgovoren za varnost prebivalk in prebivalcev le-te!

Spoštovanemu Ministru za notranje zadeve g. Boštjanu Poklukarju zaradi navedenega sporočamo, da je z jasnim prejudiciranjem rezultatov revizije popolnoma izgubil zaupanje Sindikata policistov Slovenije ter policistk in policistov, ki jih zastopamo, to zaupanje pa je bilo že pred včerajšnjimi spornimi izjavami močno načeto zaradi izigravanja določb Sporazuma o razreševanju stavkovnih zahtev ter »prikrivanja napak« svojih najožjih sodelavcev namesto reševanja problemov!

Na predsednika Vlade Republike Slovenije g. Marjana Šarca naslavljamo zahtevo za odziv na sporne izjave ministra za notranje zadeve in ga pozivamo, da se opredeli do tega, ali je minister za notranje zadeve sporne izjave dal le v svojem osebnem imenu, ali pa je s tem, ko je nastopal kot minister podal tudi uradno stališče Vlade Republike Slovenije! 

Vnaprej vam sporočamo, da ne sprejemamo nikakršnih argumentov in opravičil glede »napačno povzetih« izjav ministra ali »izjav, vzetih iz konteksta«, saj so posnetki v oddaji Svet Danes na Planet TV več kot zgovorni.

 

S spoštovanjem!


Mag. Kristjan Mlekuš

PREDSEDNIK SPS

Zadnje objavljeno

Arhiv vseh novic >>