Pridružite se nam:

SKLENITEV STAVKOVNEGA SPORAZUM A MED  VLADO REPUBLIKE SLOVENIJE, PSS IN SPS TER KONEC IZVAJANJA STAVKOVNIH AKTIVNOSTI - OBVESTILO 

Datum objave: 27-12-2018

Obveščamo vas, da je bil danes, 27.12.2018 ob 16.30 uri podpisan stavkovni sporazum med Vlado Republike Slovenije in policijskima sindikatoma. 

Kot ste že seznanjeni, sta pogajalski strani policijskih sindikatov in Vlade RS, v ponedeljek 24. decembra 2018 stavkovni sporazum parafirali. Po današnji potrditvi sporazumov na sejah organov obeh sindikatov in potrditvi slednjega na seji Vlade RS pa so bili izpolnjeni tudi formalni pogoji za podpis stavkovnega sporazuma.  

Policisti, zaposleni v MNZ in IRSNZ  smo bili v aktivni stavki od 12. februarja 2018. Pred tem sta policijska sindikata na Vlado RS naslovila obrazložene stavkovne zahteve v devetih točkah. Zaradi odstopa Vlade RS pod vodstvom dr. Mira Cerarja so bile stavkovne aktivnosti začasno zmanjšane na minimum, pod vodstvom Policijskega stavkovnega odbora pa so se nadaljevale takoj po nastopu nove Vlade pod vodstvom g. Marjana Šarca. Po mesecih mučnih sestankov med pogajalskima skupinama policijskih sindikatov in Vlade RS, sta obe strani le našli skupni jezik in sklenili stavkovni sporazum. Stavkovni sporazum so danes podpisali Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar - v imenu Vlade RS, predsednik Policijskega sindikata Slovenije g. Radivoj Uroševič in predsednik Sindikata policistov Slovenije g. Kristjan Mlekuš.

Skladno z določili Zakona o stavki in z določili stavkovnega sporazuma z dnem podpisa sporazuma preneha izvajanje vseh stavkovnih aktivnosti. To pomeni, da stavkajoči pričnejo z izvajanjem vseh nalog, kot v času pred stavko.   

O vsebini sporazuma, ki je v nekaterih točkah zelo specifičen vas bomo z dodatno razlago seznanili v naslednjih dneh, ko bo sporazum objavljen tudi v Uradnem listu RS.

Vsem stavkajočim in drugim državljanom, ki ste nam v času napornih pogajanj stali ob strani, nam brezpogojno zaupali in nas podpirali, se za izkazano podporo in vztrajnost iskreno zahvaljujemo. 

 

Kristjan Mlekuš 

PREDSEDNIK SPS


Radivoj Uroševič

PREDSEDNIK PSS


 

Zadnje objavljeno

Arhiv vseh novic >>