UPORABA ZAŠČITNE OPREME PRI URJENJU S SISTEMOM SIMUNITION –  OBVESTILO ZA ČLANSTVO

Datum objave: 18-12-2018

Spoštovani.

V zvezi našega obvestila, ki smo vam ga posredovali 22. 11. 2018, vam sporočamo, da smo od delodajalca prejeli odgovor, v katerem smo bili obveščeni, da so naš poziv preučili in obravnavali v več OE Policije v skladu z 22.e členom Kolektivne pogodbe za policiste (Uradni list RS, št. 41/12, 97/12, 41/14 in 22/16). Na podlagi tega so nas obvestili, da bodo izboljšali trenutno situacijo na področju uporabe varovalne opreme pri urjenju s sistemom Simunition. Danes se uporablja okoli 60 komadov uporabnih zaščitnih mask za izvajanje vadbe s sistemom Simunition. V praksi se vadba izvaja v skupinah po cca 25 udeležencev dnevno. Na podlagi tega menijo, da bi z nakupom dodatnih 60-ih »zaščitnih mask« omogočili zadostno število mask za vse udeležence usposabljanja. Tako bodo vsakemu udeležencu omogočili svojo masko ob pogoju souporabe oziroma izposoje med več policijskimi upravami in predhodni uskladitvi teh vadb. Način usklajevanja bo dogovorjen z inštruktorji PPSA na skupnem usposabljanju v mesecu marcu 2019.

S postopkom javnega naročanja bodo pričeli v začetku leta 2019 in glede na dinamiko ocenjujejo, da bi lahko bila navedena oprema nabavljena v marcu 2019.

V Sindikatu policistov Slovenije pozdravljamo odziv vodstva policije, da bo nabavilo dodatne zaščitne maske, saj bo s tem policistom omogočeno kvalitetnejše izvajanje usposabljanja s sistemom »simunition«, predvsem pa bo zagotovljena varnost in zdravje pri delu.